Massage therapie
Door gebruik te maken van massagetherapie kan ik u helpen bij verschillende klachten
- Lage rugklachten
- Nek en/of schouderklachten
- Hoofdpijnklachten
- Tenniselleboog
- Heup, knie, enkelklachten
- Stress
- Fibromyalgie
- Artrose
- Reuma
Omdat ik goed moet bepalen wat de klachten zijn en hoe de behandeling er uit zal moeten zien, vindt er voor de behandeling eerst een intakegesprek (anamnese) plaats.
Hoe ziet de behandeling er uit:
- Intakegesprek
- Inspectie en testen van bewegingen
- Palpatie huid en spieren
- Behandelplan opstellen
- De massagebehandeling
Binnen deze behandeling wordt er ‘hands on’ gewerkt. Aan de hand van de klacht en het intakegesprek wordt in overleg met de cliënt bepaald welke massagetechnieken er worden toegepast. In de behandeling wordt aandacht gegeven aan de verschillende weefselstructuren zoals de huid, spieren, fascie en gewrichten. De behandelvormen, behandelintensiteit, behandelduur en behandelfrequentie worden afgestemd op de individuele situatie van de cliënt. Het zelf herstellend vermogen van de cliënt wordt bevorderd door ontspanning, verbeterde doorbloeding en beweeglijkheid.
De masseuse maakt onderscheid tussen specifieke, medische pathologie en aspecifieke klachten en regulatiestoornissen. Ze bepaalt hierbij de grenzen van haar vakgebied. Centraal staat de cliënt met zijn klachten en de invloed van de psyche, emoties en de sociale omgeving op de ontwikkeling hiervan. Dit wordt meegenomen bij de intake en de adviezen naar herstelbevordering.
Het kan hierbij voorkomen dat de masseuse u niet kan/mag behandelen aan de klacht en dat zij u adviseert eerst naar de dokter/specialist of fysiotherapeut te gaan. De massage vervangt geen doktersbezoek en de masseuse is niet bevoegd om een diagnose te stellen.